12. januar 2011

Scoobey- Doo

Minstemann feiret barnebursdag på lørdag og tradisjonen tro så lager jeg en kake etter hva guttene ønsker seg. Minstemann har vært Scoobey- Doo frelst i et par år nå så han ønsket seg en spøkelseskake med Scoobey på (de har veldig høye forventinger til hva jeg klarer å lage, men de ser heldigvis ikke alle feilene). Siden jeg klarte å forstue en finger rett før, måtte ønsket modifiseres litt:) Kameraet ble selvfølgelig tomt for batteri rett for festen begynte så jeg måtte igjen ta bilder av det som ble igjen av kaka. Det skal egentlig være en stor langpannekake, men her er det kun midten som er igjen.

Scoobey er laget av sukkerpasta. Brunfargen ble ikke helt bra for der måtte jeg bruke vanlig konditorifarge og ikke fargepasta som jeg har brukt ellers. Kaka er en vanlig ferdigpose (alt for å spare tid).
I tillegg ble det servert monstermuffins til for Scoobey er alltid omringet av monster:)


Vaniljemuffins med sjokoladesmørkrem og små marshmallows som øyne og tenner:) Bursdagen ble en stor suksess både for ungene og for oss voksne (var litt skeptisk til 10 5- åringer i huset, men det gikk så bra). Helt på slutten av kvelden fikk storebror omgangssyke og det har resten av denne uka gått med til:(


6. januar 2011

Julegaveproduksjon 2010

Her kommer noen av gavene jeg laget til jula -2010. Et par gaver ble avglemt for som tidligere antydet så ble det en smule hektisk på slutten:)

Et par leggvarmere strikket i Heilogarn.



Et par pulsvanter strikket i kid- silk fra Drops. Oppskriften er funnet på Garnstudio sine nettsider.


En pute (som ikke er stappet godt nok på de rette stedene) strikket i Eskimo fra Drops. Her lyver bildet litt for fargen er mer grønn. Denne oppskriften er også funnet på garnstudio. Mitt andre flettestrikkprosjekt:)



En Hello- Kittty lue. Husker ikke merket på garnet, men tror det er babyull av noe slag. Oppskriften har jeg funnet her, http://smoochiemonsters.blogspot.com/2010/05/oppskrift-pa-hello-kitty-luen-min.html


Og til slutt et veldig dårlig bilde av vinesken som jeg dekorerte med stempel fra Magnolia og div annet stash. Den ekstremt tynne grisen som henger over julekula er det storebror som har laget. Synes den ble litt tøff og symbolsk til jul:)
Også klarte jeg kunststykket å snuble i trappa i stad så nå har jeg så vondt i en finger. Jeg som må bake til neste bursdagsrunde helst nå med engang:(

5. januar 2011

Grisen Knud

En veldig sjokkrosa utgave, men da jeg så han så måtte jeg bare strikke en og det rosa garnet var det som passet best. Strikket Knud rett etter middag på nyttårsaften, før vi dro for å se på familieoppskytingen av raketter på Festningen. Oppskriften har jeg funnet her, Slagt en hellig ko.

4. januar 2011

Minstemann 5 år i dag:)

I dag har vi feiret 5 års dag.Tiden flyr så fort, synes ikke det er så veldig lenge siden jeg gikk gravid. Men i dag hadde Minstemann voksenbursdag. Barnebursdag blir det til helga. Fikk Scoobey- doo spøkelseshus og tryllesett. Stor suksess. Glemte å ta bilde av kakene før, men har et lite etterbilde av muffinsen som ble igjen:) Det som var igjen av oreo- kaken var det ikke verd å ta bilde.
Vaniljemuffins med smørkrem (litt sliten etter å ha stått fremme noen timer).

Også kan jeg vise et bilde av lua jeg strikket til meg selv i romjula. Strikket bare rettstrikk uten noe mønster, sikkert derfor den ble litt stor:) Blomstene er heklet etter et mønster fra Drops, husker ikke nummer. Tovet lua lett, men den er fortsatt litt stor. Er litt redd for at den skal krympe for mye i lengden viss jeg tover en gang til.


I morgen er det quiltemøte i Trondheim quiltelag, johoo. Får alltid litt ekstra kreativ input da.

2. januar 2011

Godt nytt år:)

Har hatt planer om et innlegg lenge nå, men jula ble som vanlig mye mer hektisk enn planlagt:) Skjønner ikke det der, alltid ferdig i siste liten. Men jeg ble i alle fall ferdig med nesten alle julegavene jeg skulle gi bort (søstersen må dessverre vente litt på sin ennå. Har igjen montering å det synes jeg bare er såååå kjedelig). Ble derimot faktisk tidlig ferdig med julepyntingen her hjemme i år.


Mens pepperkakehuset ble ferdig i siste liten. Rakk det akkurat før vi reiste på juleferie. Nå er det bare smuler igjen av det. Veldig kreativ pynting...


Første året jeg har prøvd meg på å lage marsipanfigurer. Alle i familien (unntatt oss som ikke tåler mandler) fikk en i julegave pakket inn i cellofan med hjemmelagde gavelapper som jeg laget av papirleire (som ikke ble noen stor suksess).

Marsipanfigurene er laget etter inspirasjon fra denne bloggen villaperlesukker. Hun lager utrolig mye fint og er verd et besøk:)
Resten av julegavene skal jeg poste i et senere innlegg. I romjula strikket jeg en lue til meg selv (ble litt romstor, men god og varm) og nå holder jeg på med et par tøfler som skal bli 50 års gave til tanta mi. Også skal jeg som nyttårsløfte til meg selv prøve å starte med julegavene litt tidligere i år:)

Fortsatt godt nytt år:)