31. mars 2010

GOD PÅSKE:)

Skal snart dra på hyttetur. Blir derfor stille herfra helt frem til slutten av påska. Forrige helg var jeg på jentehyttetur. Strikket noen høner samt et sitteunderlag, men det er ikke tovet ennå. Skal få se bilde når de er ferdige. Ellers ble helga fylt med kortspill, brainstorm, kryssord og god mat (snavvel). Hadde også litt startproblemer med bila når vi skulle hjem, men vi greide å dytte i gang den "store" franske bilen. Var ikke helt heldig med været så det ble innehelg. Minstemann har mistet stemmen og hatt litt feber de siste dagene, men er på bedringens vei nå. Bruker å ha skirenn med påskeoverraskelser så håper han blir i form til det.

GOD PÅSKE:)


Påskepynten ungene laget når vi hadde påskeverksted.

24. mars 2010

Ble ikke ferdig i dag heller:(

Har øvd på frihåndsquilting i ettermiddag, men det blir bare verre og verre. Er helt sikker på at det blir quilting i grøfta på løperen nå. Må sikkert øve hver dag i flere år før jeg får til maskinquilting. Er litt usikker på om jeg klarer å bli ferdig med mysterium- quilten før helga også. Skal på skirenn i morgen og på fredag reiser jeg på hyttetur uten symaskin rett etter jobb. Så nå er neste "tidfrist" for min del før påske (håper jeg).

23. mars 2010

Sakte, men sikkert fremover....

Jeg ligger litt etter i mysterium- quilten nå, men har fått på rammen i dag. Tror jeg har en kveldsgrense på halv ti, for etter det blir alt jeg syr bare tull. Skal prøve å få quiltet i morgen. Tror muligens det blir grøftequilting i rutene og blomster eller noe lignende i rammen, vi får se.

22. mars 2010

Kaoskontroll

I dag har jeg overkjørt systematikeren i meg og sydd sammen alle lappene på måfå (tusen takk for kommentarene og gode råd). Jeg ligger ganske langt etter nå, men da jeg fikk spørsmål om jeg kunne spille ludo fra storebror, måtte jeg bare la syinga ligge på vent. Lappene er som sagt sydd sammen, men har ikke fått på rammen ennå. Får se hva jeg rekker i morgen. Er litt travelt denne uka, men det er jo så gøy med denne mysterium- quilten at jeg må prøve å få presset den inn på timeplanen.

21. mars 2010

Prøving og feiling..

Har prøvd en del frem og tilbake med å legge rutene forskjellig. Vet ikke helt hvem jeg liker best. Ønsker svært gjerne en kommentar på hvilken som ser best ut, eller andre gode forslag. Bildene er av veldig dårlig kvalitet (vet ikke om det er meg eller kameraet det er noe galt med:)



Dette var vanskelig:)

Har prøvd en del å legge de 100 rutene, men klarer liksom ikke helt å bestemme meg. Har muligens kommet frem til en løsning nå, men tror den får ligge til i morgen før sammensying. Så jeg kan vurdere den litt... Har hatt påskeverksted og vært på middag i dag. Har nettopp kommet hjem så jeg tror jeg skal ta frem strikketøyet å slappe litt av nå. Så får jeg heller sy som en gal i morgen etter jobb. Skal også sniktitte litt på de andre bloggene å se om det er noen som har funnet den ultimate løsningen;)



20. mars 2010

To innlegg på samme dag.....og 6 marihøner

Da har jeg klippet ut 6 marihøner til mysteriet. Hadde litt problemer med å finne rette rødfargen. Er ikke helt 100%  sikker på denne heller, men det var den eneste jeg hadde som passet sånn nogenlunde. Synes det er kjempemorsomt å være med på mitt første mysterium. Påskeverkstedet i morgen begynner klokka ett så jeg håper jeg får gjort ferdig det som kommer kl 12 i morgen før gjestene kommer.


I tillegg har jeg holdt på å lage noen maler til i morgen slik at ungene har noe de kan se på når skal lage påskepynt. Har også kopiert opp noen påskeharer som de kan farglegge. Det som barna ikke klarer får de voksne hjelpe til med:)

100 stk


Her er et bilde av mine 100 kvadrater til vår- mysteriet som 9`nas smutthull har laget. Har gravd dypt i restekassa for å finne noe som var vårlig. Nå venter jeg spent på neste del som kommer kl 12 i dag. Bare litt over to timer igjen nå:)



Har også tatt et bilde av stoffene jeg kjøpte hos Siw. Hvis jeg rekker det skal de lilla stoffene bli en påskeduk . De andre stoffene kjøpte jeg bare fordi jeg syntes de var så fine.



Og til slutt et bilde av ufoen jeg fant forrige helg. Litt skrukkete.....



I morgen skal vi ha påskeverksted. Kommer et par unger fra 3 til 6 år. Så i dag skal jeg prøve å lage noen eksempler på påskekyllinger og lignende som de kan lage i morgen. Har funnet et par fine eksempler på Martha Stewart sin hjemmeside, men noen av de er nok litt i vanskeligste laget for små fingre.

19. mars 2010

Vår- mysterium

Har blitt med på vår- mysteriet som 9`nas smutthull har laget. Har kuttet 100 kvadrater nå, men må ta bilde i morgen ( får så dårlige bilder med kameraet når det ikke er dagslys). Kjempespennende med slike mysterium, men jeg er litt utålmodig av meg og kjenner det klør litt i fingeren for å fortsette med kvadratene NÅ...

Sist helg under oppryddingen (se siste innlegg) fant jeg en ufo som jeg helt hadde glemt. Ble litt overrasket når jeg fant den, for det var litt wow har jeg laget den... den var jo nesten litt stilig:)  Bildet av denne kommer også i morgen. Ufoen er fra et julekurs som Inger på Syskrinet bruker å ha vært år. Lager alltid mye forskjellig på disse kursene så det er vel derfor jeg har glemt denne. Nå må jeg bare bestemme meg for om det skal bli en pute, løper, duk eller teppe. Må se an stoffbeholdningen litt.

Har også vært en tur til tannlegen i uka som gikk og siden det var NULL HULL så måtte jeg FEIRE med noen stoffer fra Siw på Quiltegården.

14. mars 2010

Påskepynt

Har fått satt på perler og bling på eggene jeg har filtet med ull. Ellers er jeg nesten ferdig med sokkene til broren min. Enda en stund til han kommer hjem så jeg har goooooooood tid ennå. Har også applikert ferdig dinosaurteppet og sydd på øye. Nå er det bare å quilte igjen, og må si jeg gruer meg litt til det. Skal prøve meg på maskinquilting...Hadde egentlig håpet på å få gjort det i helga, men skal ha syforening i morra så jeg må prioritere rydding (kjedelig, men det trengtes).


7. mars 2010

Diamantbrullyp

Her kommer bilder av kortet/ vesken jeg laget til besteforeldrene mine i anledning dagen. Det er to hjerter som er satt sammen slik at det er mulig å legge feks sjokolade oppi. Ellers holder jeg på å strikker på sokkene til broren min og et sitteunderlag som svigermor skal få i bursdagsgave.





5. mars 2010

Atter en dag hjemme.....

Minstemann fikk et tilbakefall i går kveld med kvalme og feber så i dag er vi igjen hjemme. Begynner å bli veldig lei av å være inne, særlig når det er det knallværet ute. I går derimot var storebror og jeg på skitrening og det var kjempegøy. Han begynner å bli skikkelig flink på ski.

Var på quiltemøte på onsdag så i dag har jeg planer om å få i gang symaskina igjen. Det er så mange kreative sjeler der og de lager så mye fint så da kommer alltid sylysten tilbake. I det siste har jeg derimot laget noen kort. Holder på meg to sjørøverkort og et litt spesielt et som besteforeldrene mine skal få når vi skal feire diamantbrullypet deres. Dere skal få se det senere når dagen er vel overstått. Jeg har også laget to prinsessekort som er ferdige. De er laget etter inspirasjon fra det siste Magnolia Ink magasinet.






Får ikke skikkelige klare nærbilder med kameraet, men, men. Har brukt stempel fra Whiff of joy og fargelagt med pro markers og glitter.