25. august 2010

Nytt langtidsprosjekt

Må begynne å redusere litt på garnmengden hjemme så jeg har startet på et teppe (forhåpentligvis). Hekler ruter som skal hekles sammen senere. Håper å bli ferdig til jul for da kan jeg gi det bort i julegave til noen:)


Litt skakt ennå, men det skal dampes etterhvert:) Er ferdig med fire lapper. Må sikkert ha mellom 60  og 80, mulig det blir pute, hehe...



Også er det give away hos
tuppenoglillemoren.blogspot.com med flotte premier:)



23. august 2010

Første skoledag:)

I dag har storebror hatt sin første dag på skolen, veldig spennende både for store og små. Dagen gikk helt fint og han er nå ferdig med sin første lekse. Tror ikke han var så veldig interessert i å gjøre leksa, men han fikk den nå i alle fall unna. Bryllupet i helga er også vel overstått. Brudeparet var flott og vi fikk til og med sol først på dagen selv om det var meldt enorme nedbørsmengder.



En blomst fra hagen. Har fått denne også fra morfaren min. Rota har kommet med når jeg fikk peonene. Den kom ikke opp i fjor, men den er i alle fall veldig vakker og jeg er glad for at vi fikk med en slik blomst også (husker ikke hva den heter, men det er noe med keiser).

Ellers hadde mamma og tanta mi bursdagsfeiring sist helg. Mamma fikk en hjemmelaget gave, men da jeg skulle lage en gave til tanta mi så fikk jeg betennelse i skuldra så den ble det ikke noe av. Hun får få den neste år:) Mamma fikk en matte som jeg har heklet av strimler fra et gammelt dynetrekk (det var kjempetungt, så betennelsen kommer vel fra heklinga her).



Mamma og pappa har bygd på hytta og det ene nye soverommet er hvitt med blå detaljer. Matta skal ligge foran senga på dette rommet.

Både tanta mi og mamma fikk like kort denne gangen. På grunn av overnevnte betennelse måtte jeg ta noen kort som jeg hadde liggende. Og det ble to kort med tepose- bretting.  Skuldra er heldigvis mye bedre nå så jeg skal snart begynne med et nytt prosjekt, er veldig kjedelig å ikke ha noen i hendene på kveldstid:)





20. august 2010

Bryllupskort

Vi er op vei til bryllup nå og i siste liten har jeg laget et kort til brudeparet. Inspirasjon til kortet har jeg funnet på Mayas hobbyblogg:)

En riktig god helg til alle:)


Inne i kortet er det skrevet et dikt som jeg ikke vet hvem som er opphavsmannen/ kvinnen til.



8. august 2010

Ei hærlig helg:)

Denne helga har vært virkelig deilig med masse god vær:) Håper det fortsetter ut hele august + litt til, hehe. På torsdag var vi i to års dag til dattera til svigerinna min sin samboer. Selv om det var varmt da også så fikk hun ei prinsessekrone som var heklet i alpacaull. Har ikke bilder av henne med den på, men med bamse som modell:) Bamse er det mamma som har strikket.

Bamse i solveggen:)


Nærbilde av krona. Som vanlig er det et eller annet bilde som ikke vil ligge rett vei og denne gangen har jeg selvfølgelig ikke laget to varianter. Har heklet med sølvmetalic- garn øverst på krona.

Kortet som Alva fikk.

Svigerinna mi og samboeren har også flyttet inn i nytt hus så de fikk også et kort og en gave (men ikke av det hjemmelagde slaget).

Laget kun av ensfarget kartong. Åpnes på midten der det er en liten hilsen inni.

Ellers er jeg i gang meg et par nye prosjekter. Det ene skal bli en gave så det kan ikke vises frem før til neste helg og det andre er et lutet skap som skal inn på rommet til storebror. Skal brukes til å lagre alle legobyggverkene hans. Har malt det hvitt meg gul innside. Glemte å ta før- bilde, men etter-bilde skal komme når det blir ferdig. Gikk nemlig tom for gulmaling. Holder også på å maler på "evighetsprosjektet" benken som skal stå på terassen. Ble en lang pause under ferie, også er det så mange kroker som må males på benken i tillegg til at malingen bruker en evighet på å bli tørr nok til overmaling. Men forhåpentligvis blir den ferdig en gang i løpet av neste uke.

3. august 2010

Glitrende bling

Jeg prøver mest mulig å ha med noe hjemmelaget i alle gavene jeg gir bort, men det er ikke alltid like enkelt bestandig. I dag har vi vært på bursdag hos søskenbarnet mitt som ble 12 år. Synes det er litt vanskelig å lage noe til jenter i den alderen, de vet nemlig som regel hva som er hot or not. Men jeg lagde i alle fall en liten pung til å ha bursdagspengene (alltid et sikkerstikk med penger:). Hodet ble ikke helt bra og stoffene var bare helt forferdelig å sy med, men den ble nå sånn noe lunde.



Mønsteret er fra stoff og stil og det er også det lilla stoffet, resten ting fra restelageret.

Ellers må jeg takke min flinke "tekniske" venninne (TUUUUSEN TAKK) for at hun har fikset bloggen min. Hadde et eller annet som ble med nedover når man skrollet. Og hun fant noen som hadde liknende problemer med bloggen sin også, men at bakgrunnen deres også var blitt borte. Da oppdaget observante meg at det var jo tilfelle hos meg også hehe. Så ved å slette gammel bakgrunn og legge på ny så var problemet løst. Derfor blir det denne knasje bakgrunnen en liten stund fremover. Leste nylig at gult forlenget sommeren nemlig:) Nå skal jeg kose meg med siste rom 1-2-3 som kom i posten i dag:)